Acasă... la... camping Casa din Deltă!
15 Nov 2020

Acasă... la... camping Casa din Deltă!

CampMap, de la rulotiști pentru rulotiști, probabil cea mai completă platformă/hartă dezvoltată în România, ce conține locații camping, gazde, off-camping, parcări sau reprezentanțe RV!


Vorba românului, your home far away, from your home!

Cine nu are chef de călătorie și aventură? Dacă e cineva, nu suntem noi aceia! Nouă ne place și călătoria și aventura!
Așa că am plecat spre Murighiol, Casa din Deltă! (Ce-o fi asta? Nu știam, dar am aflat imediat ce am ajuns acolo)

Am ajuns pe întuneric, la gazdele nerăbdătoare să ne cunoască! Așa oameni primitori!... Parcă am fi ajuns acasă! Sau la prieteni de-o viață! Cristina și Gabriel, oameni tineri, isteți și frumoși! Cum ne place nouă! La fel ca și restul echipei reunite, Ioana și Alex! Și ca să fie treaba treabă, ne-au ospătat pe cinste cu pește proaspăt prins! Cum altfel, doar suntem în Deltă, împărăția apelor și a minunățiilor de viețuitoare care reușesc cumva miraculos să trăiască în simbioză, cu toate că echilibrul e fragil și zona e amenințată de poluare... Dacă am fi noi toți un pic mai grijulii, locul acesta ar fi în siguranță și ne-ar primi cu brațele deschise mereu. Și pe noi și pe copiii copiilor noștri. 

 

 

 

Abia așteptam să fie lumină!...

...Și lumină a fost!

Ne-am trezit de nerăbdare și de la prima jumătate de rază de soare! Atât de tare ne doream să vedem apa! 

 


 Locul în care am poposit, Camping Casa din Deltă, nu numai că e de o curățenie desăvârșită, cu alei frumos pietruite și aranjate cu suflet, cu gazon proaspăt tuns și totul arată de parcă șterge cineva înainte de răsărit, praful de pe firele de iarbă, ba mai e și pe malul lacului Murighiol! Când am văzut canalul, pontonul cu umbrar și barca, mai, mai, că ne venea să plecăm pe lac chiar atunci, în pijamale! Minunat!

 

 

Dar să nu uităm de ce am venit! 

După un desert rapid, am unit și urnit echipa și împreună cu gazdele noastre, la o cafea, am început a povesti. Despre cum au început ei, sacrificând o slujbă sigură, pentru riscul de a încerca să dai viață unui vis! Despre cât de greu a fost când terenul era doar un mal de baltă acoperit în întregime cu stuf de doi metri. Cât au muncit să îl taie, să aducă pământ bun, să sădească și să crească gazon, să aducă pietriș... Muncă de om nebun și frumos!
 

 

 

Și frumos a ieșit!

 

Ne bucurăm acum, de toate acestea, de curățenia locului, de gazon și alei, ideal pentru rulota noastră, cu posibilitățile de conectare la curent și apă, de o toaletă și dușuri impecabil de curate cu apă caldă, foișor cu loc de picnic și chiuvetă pentru spălat vase toate asortate cu o pictură făcută de om simplu cu măiestrie cât să te țină conectat cu peisajul și atmosfera, de hamacuri și gutui culese direct din pom, de soare, șezlonguri sau de ceva bibani prinși la undiță chiar acolo, pe ponton, ca să fie tabloul complet! 
 

 

 

 

Și acesta e doar începutul de Deltă! Abia începem să distingem mirosurile, energiile și misterul acestui loc binecuvântat, în care ne-a adus expediția CampMap 2020

Nu cred că este cineva să nu își dorească o plimbare cu barca acoperită, special amenajată pentru plimbări de 12 persoane, organizate chiar de Gabriel și a lui plimbariindeltadunarii.ro, un maestru șofer pe apele Deltei și un ghid cu povestiri din ale locului, pentru o experiență unică. Iar dacă ai venit pregătit să explorezi Delta, să pescuiești sau să ai o sesiune foto privată, poți închiria una din cele zece bărci, pe care, gazdele le pun la dispoziția turiștilor, cu șofer sau fără, cu permis sau bărci cu motor mic, care nu necesită permis de conducere! 

 

 

 

 

Cum altfel, gazdele nu au uitat nici de doamnele care, dacă nu doresc să îi însoțească pe domni în Deltă, la pescuit, pe lângă cele deja menționate mai sus, plimbarea cu barca pe lac, sau pescuit distractiv la biban, începând cu cafeluța savurată pe pontonul campingului la marginea canalului, li se pot oferii informații pentru activități turistice ca drumeții în zonă, vizitând obiective turistice ca cetatea Enisala, Centrul Ecomuzeal Delta Dunării Tulcea - cel mai mare acvariu din S-E Europei, mănăstirile ortodoxe din nordul Dobrogei, Celic-Dere, Saon, Cocos, Valea Teilor sau rezervația naturala munții Măcinului. Doamnele pot opta și pentru o plimbare la pas sau cu bicicleta prin satul Murighiol ce îmbină satul pescăresc vechi cu noul sat turistic.

Dacă vremea ajută, pot să se bucure de o sesiune de bronz pe șezlong sau, pe timp de vară, chiar de mini piscina, puse la dispoziție de gazde. Sau chiar o relaxare totală citind o carte în hamac!

 

 

 

Povestind am reușit să descoasem gazdele și să aflăm ca să împărtășim cu voi în premieră și câte ceva din proiectele importante ce urmează a fi realizate în viitorul apropiat aici. Am aflat de umbrarele ce vor apărea pe locurile de campare pentru mai mult confort, de un loc de joacă pentru prichindei, de biciclete ce vor fi disponibile pentru închiriat, de două foișoare lângă ponton pentru picnic și relaxare pe marginea lacului și chiar ideea de a amplasa câteva aparate de fitness în aer liber și dotarea locației cu câteva caiace pentru sesiuni de plimbare sau rafting pe lacul Murighiol cu plecarea direct din camping de pe canal! Sau ce ziceți de un ciubăr cu lumini de ambient, apă încălzită cu foc de lemne și toate asortate cu o masă tradițională de pește pregătită chiar de TINE asistați și învățați de gazde tainele bucătăriei locale alături un pahar de vin de casă, ca un extra plus adus pentru relaxarea ta în Camping Casa din Deltă

 

 

 

Mai mult, atingând punctul sensibil și totodată cel mai important pentru toți cititorii noștri, și anume prețul pentru campare, gazdele ne-au prezentat o abordare atât de decentă, încât ne-au surprins mai mult decât plăcut (doar sunt fost economiști, știu ei astea cu cifrele), discutând de servicii de campare și facilitățile gratuite, la Casa din Deltă, plătindu-se doar o taxă de 30ron de persoană pe zi! Copii sub 5 ani nu plătesc iar cei până în 12 ani plătesc doar jumătate de preț!

Și dacă "mai mult"-ul de mai sus nu a fost de ajuns de mult, cum campania platformei noastre "rulotist cu avantaj" a fost lansată chiar la ei, însăși gazdele noastre au devenit partneri în programul nostru, acordând un discount de 20% în extra sezon și 10% în sezon, membrilor comunității posesori ai sticker-ului CampMap!

 


Oare ar mai fi ceva de adăugat? Cred că orice aventură ați planifica în Deltă, gazdele noastre de astăzi vor fi cu siguranță prima opțiune și pentru voi, mâine! Ne vedem acolo! Pentru că noi ne vom întoarce cu drag, ori de câte ori vom avea ocazia, fie că ne dorim o sesiune de pescuit sau doar relaxare, într-un loc de poveste cu oameni faini!

Drumuri bune, în locuri frumoase cu povești, să avem!
 

#cicobella #campmap #rulotism #calatorii #plimbariindeltadunarii #calatoricurulota #calatoricuautorulota #iubimromania #rv #caravaning #deltadunarii #casadindelta #murighiol #tulcea #travel #photography #travelincamper #camper #motorhome #

en